Jurij Humar - čudodelnik s Primskovega

Jurij+Humar+-+%C4%8Dudodelnik+s+Primskovega

Za ogled filma potrebujete novejši Flash predvajalnik!
Ker si pri KoTV Kamnik prizadevamo za kar najkvalitetnejše video posnetke, vas prosimo da za
ogled posnetka vklopite JavaScript in si prenetete novejši Flash predvajalnik.
23.04.2009
5 komentarjev
1319 ogledov
V četrtek, 23. aprila 2009, je v dvorani Frančiškanskega samostana predaval dr.p. Anton Nadrah o Juriju Humarju, čudodelniku s Primskovega.

Jurij Humar se je rodil 14. aprila 1819 v Vodicah nad Kamnikom. Že kmalu je odkril svoje nenavadne moči. Najpomembnejše je bilo zdravljenje z magnetizmom, ukvarjal pa se je tudi s homeopatijo. Pokopan je ob cerkvi na Primskovem, kamor še danes prihajajo ljudje. Iz njega naj bi menda vela skrivnostna moč.

obvesti prijatelje

Embed:

sorodne vsebine

komentarji

moj Humar
22:54 | 1.1.2013
Kaj je to čas? Čas je človekova usoda, ni stvar božje determinacije. Naj tudi jaz napišem par besed. Že nekaj časa nisem iskal čudodelnika Humarja preko interneta. Med tem časom pa vidim veliko sprememb, kar verjeti ne morem. Celo na TV je oddaja o njem, to je enkratno. Ravno današnje voščilo skromne družinice me je aktiviralo, da sem poiskal Humarjeve strani. Vidim da je bil zadnji datum članka objavljen pred 3 leti. Med tem časom se je že marsikaj zgodilo. Vsako leto 19 januarja se spomnem na Humarja in tudi on mi da povratni odgovor. Ko sem v preskušnjah, se k njemu zatekam po pomoč.
vsemogočen je v nebesih
09:30 | 5.10.2012
ZELO SEM SE RAZVESELILA TEGA PRISPEVKA. JAVNOST O NJEM BOLJ MALO VE, KER GA NE REKLAMIRAJO KOT KAKEGA SODOBNEGA ZDRAVILCA. POSEBNA ZAHVALA PA NAJ GE NA TEM MESTU G.PAVLETU SPORNU, KI GOJI IN NEGUJE NJEGOV SPOMIN IN SE VSESTRANSKO TRUDI, DA NJEGOVO DELO IN ZNANJE NE GRE V POZABO. ANGELA
Damijana
17:53 | 10.12.2010
Dober vecer. Sem zamejska slovenka in po nakljucju.. Pravzaprav nakljucje sploh ne obstaja, toda ker papir in compjuterski ekran "se dajo pisati"mi dovolite da uporabim tudi ta "izraz".Minilo bo ze kar nekaj let, kar sem odkrila ta "Bozji dar",ki je bil poslan tu na zemljo in ki ga bolj ali manj slovensko ljudstvo pozna z imenom JURIJ HUMAR. Kaj naj recem?? Slovenci resnicno ne poznajo tega tako imenovanega "magneticno vrhunskega" cudodelnika,o katerem se danes krozijo nenavadne zgodbe, nenavadne legende. Osebno dozivljam vsak moj obisk na njegovem grobu, kot nekaj "velicastnega". Velicastnega?? Mmmmm.. Ne,ne, ne..Ta beseda je prevec preprosta in prevec skromna.Mogoce bi uporabila besedo "skrivnostnega" ali pa "cudeznega".To, to bo "pravsnja beseda". Ker, pomislite, vsakokrat po nekajminutnem "postanku"ob njegovem "zemeljskem pocivaliscu" dobesedno energetsko letim. Se slisi o bere "prismuknjeno"?? Se vam zdi? POJDITE, DOZIVITE, potem pa VERJEMITE. In ce vase "rokice" obvladajo tipkanje na compjutercku kaj lepega tudi napisite. Tako, mislim da bo dovolj. Oprostite ce sem napisala kopico gramaticno "zgresenih storzkov". Nimam namena dolgoveziti kaj vse vam zelim ob blizajocem Praznovanju. OBISCITE NASEGA JURIJA, pa vam bo ON na POSEBEN NACIN VOSCIL. Objem vsem bralcem teh mojih skromnih vrstick. Eccola.
dolenjka
16:14 | 15.11.2009
Ljudje si delamo probleme glede nazivov in pomembnosti. Vse pa pove, da se ohranjajo priče, vedenje , dela oziroma čudeži. Močno verjamem, da se bo še slišalo in govorilo o tem. To bo takrat, ko bo Humar zopet potreben za naše sprejetje. Molk ne pomeni nepoznavanje o stvareh, mogoče ljudje o tem preposto obnemijo...
marko p
01:55 | 21.10.2009
Žal se že po tem,da ni komentarjev vidi,da javnost skoraj ne pozna tega izjemnega človeka,Slovenca v najbolj žlahtni obliki.V mojem srcu je že zdavnaj svet,kdaj pa bo to tudi zares?Žal bo še moralo preteči mnogo Bistrice,da bo to uresničeno.

komentiraj video

vzdevek:
komentar:
prepišite varnostno kodo
varnostna koda:

Najnovejše vsebine

Varčuj z energijo
Save energy - Turn it OFF! Varčuj z energijo - ugasni, ko ne potrebuje&... predvajaj
Varčuj z energijo
Vedno sta dve poti
There are always two ways - which one will you choose? Vedno obstajata dve... predvajaj
Vedno sta dve poti
Uporabljaj javni prevoz
Uporabljajte javna prevozna sredstva! predvajaj
Uporabljaj javni prevoz